Tretmani Lica
6 Min. Read Datum: 2. februar 2024.

Sve što treba da znate o hijaluronskim filerima prije korekcije usana

Hijaluronski fileri postali su jedan od najpopularnijih tretmana u svijetu estetske medicine, naročito kada je u pitanju korekcija usana. Jedan od glavnih razloga zbog kog se pacijenti odluče za hijaluronske filere jeste želja da povećaju volumen usana, ali ovaj neinvazivni tretman može Vam pružiti mnogo više.

Bilo da želite poboljšati simetriju i definisati konture usana, naglasiti oblik Kupidonovog luka, podići uglove usana i poboljšati osmijeh, hidrirati usne kako biste osvježili Vaš izgled, ili čak vizuelno umanjiti razmak između gornje usne i nosa — ovaj tretman može imati izuzetno prirodne rezultate ako ga izvodi iskusan stručnjak.

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su specijalno dizajnirani dermalni fileri koji dodaju volumen, oblik i strukturu usnama. Injekcije se vrše tankom iglom, što je potpuno neinvazivno, a vrijeme oporavka je minimalno. Većina hijaluronskih filera je napravljena od sintetičke hijaluronske kiseline, prirodne supstance koja se već nalazi u Vašem tijelu.

Hijaluronska kiselina se vezuje za molekule vode, dajući usnama hidriran i puniji izgled.

Kako izgledaju konsultacije za korekciju usana hijaluronskim filerima?

Vjerujemo da uspješan tretman počinje dobrim i iskrenim savjetovanjem. U toku konsultacija sa ljekarom, podijelite sve Vaše želje i brige. Ljekar će Vam postaviti nekoliko pitanja o Vašoj medicinskoj i estetskoj istoriji i važno je da budete potpuno iskreni, jer je to od ključnog značaja za bezbjednost i uspjeh tretmana.

Nakon kratkog pregleda, Vaš ljekar će biti u stanju da odredi koji proizvod je optimalan za Vaše potrebe.

Koliko dugo traju rezultati tretmana hijaluronskim filerima?

Većina hijaluronskih filera traje oko 9-12 meseci, dok kalcijum-hidroksiapatit fileri traju i do 18 mjeseci. U svakom slučaju, tačno trajanje zavisi od brzine Vašeg metabolizma. Mlađe osobe imaju brži metabolizam, pa im fileri mogu trajati nešto kraće.

Sporedni efekti i vrijeme oporavka nakon korekcije usana hijaluronskim filerima

Oporavak nakon tretmana hijaluronskim filerima je izuzetno brz, naročito u poređenju s hirurškim procedurama. Ipak, trebali biste izbjegavati dodirivanje tretirane regije kao i šminkanje usana odmah nakon tretmana kako biste smanjili rizik od bakterijske infekcije, iako su one rijetkost.

Neželjeni efekti su minimalni, ali mogu uključivati manje krvarenje ili bol na mjestu injekcije, diskoloraciju ili osjetljivost neposredno nakon tretmana.

Međutim, kada tretman izvodi neiskusna ili nekvalifikovana osoba, postoji rizik od migracije filera, asimetrije usana, kao i nekroze tkiva i mnogih drugih nuspojava. Zbog toga je za uspješan tretman filerima izuzetno bitno izabrati visoko kvalifikovanog i stručnog medicinskog profesionalca.

Koliko dugo traje otok nakon korekcije usana hijaluronskim filerima?

Nakon tretmana hijaluronskim filerima, može se pojaviti otok, a neposredno nakon procedure, Vaše usne mogu biti osetljive i modre. U prvih nekoliko dana, Vaše usne će biti najviše natečene — pokušajte se strpiti i ne paničiti, jer će otok početi da se smanjuje nakon 5 do 7 dana. Dvije sedmice nakon Vašeg tretmana, Vaše usne bi trebale biti skoro oporavljene.

Čestitamo! Sada možete početi uživati u konačnim rezultatima procedure.

Koje filere preporučujemo za korekciju usana?

Na tržištu estetske medicine, postoji mnoštvo proizvoda visokog kvaliteta. Konkurencija je velika i svaki proizvođač teži da se istakne jedinstvenom ponudom.

Kada su u pitanju estetski tretmani, izbor pravog proizvoda je ključan. Svaki pacijent ima specifične potrebe i želje, a tržište nudi različite opcije koje mogu zadovoljiti te zahtjeve.

S ponosom možemo da kažemo da je naša firma generalni zastupnik i distributer RadiaNt dermalnih filera za zemlje Balkana.

Izborom RadiaNt filera, birate proizvod koji je prilagodljiv i sposoban da ispuni širok spektar estetskih ciljeva, od suptilnog poboljšanja do dramatičnih promijena. Ovi proizvodi su dizajnirani da se nose sa različitim tipovima tkiva koji su rezultat procesa starenja, gubitka volumena ili raznih spoljnih faktora.

RadiaNt fileri, kao i drugi preparati iz ove palete, mogu vam pomoći da postignete vitalnost i svježinu kože lica, kao i vrata i dekoltea — upravo ono što svaka žena želi. Kada je reč o korekciji usana, koja je jedan od najčešćih tretmana dermalnim filerima, pacijent može dobiti izgled koji želi, dok istovremeno zadržavamo prirodan izgled usana.

Kontaktirajte nas!

Ime:
Email:
Poruka:

Poruka je uspješno poslata