Tretmani Lica
4 Min. Read Datum: 12. mart 2024.

Mezoterapija

U potrazi za besprijekornom kožom i mladolikim izgledom, sve više ljudi se okreće mezoterapiji – tretmanu koji obećava vidljive rezultate bez potrebe za hirurškim zahvatima. Mezoterapija je postupak koji podrazumijeva mikroinjekcije koktela vitamina, enzima, antioksidanasa i biljnih ekstrakata, ciljajući srednji sloj kože radi njene regeneracije i osvježavanja.

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je tehnika pomlađivanja kože koja stimuliše regeneraciju mikroinjekcijama hranljivih sastojaka direktno u mezoderm, srednji sloj kože. Izumljen 1952. godine od strane dr. Michela Pistora u Francuskoj, ovaj tretman pruža dubinsku hidrataciju, poboljšava kvalitet kože i kose, te pomaže u uklanjanju viška masnog tkiva.

Kako mezoterapija djeluje?

Tretman mezoterapije uključuje seriju preciznih injekcija koje se apliciraju na ciljano područje. Injekcije sadrže specifično formulisan koktel koji može uključivati vitamine, minerale, antioksidanse, aminokiseline, i biljne ekstrakte, zavisno od potreba kože i ciljeva tretmana.

Ovi hranljivi sastojci djeluju na stvaranje novih krvnih sudova što dovodi do poboljšanja vaskularizacije i cirkulacije. Znamo da je protok krvi vitalan za zdravu kožu i da omogućava tijelu da se nosi sa oštećenjima poput ožiljaka i opekotina.

Mezoterapija takođe podstiče ćelijski metabolizam, koji je osnova za rast i obnavljanje ćelija. Isporukom hranjivih tvari i vitamina koji su ključni za zdravlje kože i fiziološku funkciju, podržava unutrašnje procese koji upravljaju funkcijom ćelija.

Mezokoktel može imati beneficije za različite slojeve kože i obezbijediti koži antioksidanse, neophodne za borbu protiv oštećenja izazvanog slobodnim radikalima. Prilagođavanjem aktivnih sastojaka u mezokoktelu, tretman se prilagođava specifičnim potrebama i indikacijama.

Beneficije mezoterapije

Mezoterapija nudi širok spektar prednosti za kožu, uključujući instant poboljšanje izgleda umorne kože i površinskih bora, poboljšanje cirkulacije i detoksikaciju kože. Može tretirati hiperpigmentaciju, podočnjake, akne, bore, ožiljke, strije i celulit, a takođe pruža i efekt blistave kože.

Kokteli vitamina u mezoterapiji stimulišu fibroblast u koži da proizvodi više kolagena, boreći se protiv znakova starenja. Sadržaj tih koktela može uključivati preko 50 aktivnih sastojaka koji hrane, obnavljaju i podmlađuju kožu.

Mezoterapija je idealan tretman za sve koji traže prirodan sjaj i žele nahraniti kožu iznutra koristeći efikasna rješenja na biljnoj bazi.

Koliko traje oporavak nakon mezoterapije?

Mezoterapija se smatra sigurnim tretmanom sa minimalnim rizikom od nuspojava kao što su modrice, reakcije na ubrizgane koktele vitamina, infekcije, upale i otoci. Nema vremena oporavka, što znači da se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana, iako možete očekivati blago crvenilo koje obično nestaje unutar 48 sati.

Kada očekivati rezultate?

Rezultati mezoterapije mogu se vidjeti ubrzo nakon tretmana, čim crvenilo nestane. Neki pacijenti primjećuju poboljšanje unutar nekoliko sati. Za optimalne rezultate, preporučuje se serija od 4 tretmana svake 3 sedmice. Rezultat je osvježena, blistava i zdravija koža lica i tijela.

Kontaktirajte nas!

Ime:
Email:
Poruka:

Poruka je uspješno poslata