Tretmani Lica
4 Min. Read Datum: 12. mart 2024.

Biorevitalizacija

U svijetu estetske medicine, gdje svaki dan susrećemo nove tehnike i tretmane namijenjene očuvanju mladosti i ljepote, biorevitalizacija se izdvaja kao jedan od najefikasnijih pristupa u borbi protiv znakova starenja. Razumijevanje njene uloge, beneficija i procesa od suštinskog je značaja za sve koji žele da svojoj koži povrate sjaj, elastičnost i mladolik izgled.

Šta je biorevitalizacija?

Biorevitalizacija je inovativna nehirurška procedura koja vraća vitalnost koži na dubokom nivou, fokusirajući se na glavne uzroke prirodnog starenja kože.

Ova metoda uključuje injekcije koktela koji sadrži hijaluronsku kiselinu, antioksidanse kao što je manitol, vitamine i kolagen. Ovi sastojci zajedno pružaju duboku hidrataciju, poboljšavaju tonus i elastičnost kože, vodeći ka sveukupno mlađem i zdravijem izgledu.

Prednosti biorevitalizacije

Biorevitalizacija nudi brojne beneficije, uključujući poboljšanje kvaliteta, teksture i hidrataciju kože, smanjenje hiperpigmentacije, nestanak finih bora i obnovu oštećenja od sunca. Ovaj tretman pokreće regenerativne procese u koži, usporavajući starenje i čineći kožu zdravom i blistavom.

Osim na koži lica, biorevitalizacija se može primijeniti na vratu, dekolteu, nadlakticama i rukama.

Indikacije za biorevitalizaciju

Biorevitalizacija je preporučena za suhu i tanku kožu sklonu borama, kožu oštećenu suncem, dehidriranu kožu, a i kao tretman protiv prvih znakova starenja. Takođe je korisna za oporavak kože koja je bila izložena ekstremno visokim ili niskim temperaturama.

Kako izgleda tretman biorevitalizacije?

Tretman počinje nanošenjem anestetičke kreme na tretirano područje radi osiguranja bezbolnog iskustva. Nakon dezinfekcije kože, koktel za biorevitalizaciju se injektira u kožu pomoću tankih igala. Postupak traje oko sat vremena i ne izaziva bol.

Da li je biorevitalizacija bezbjedna?

Biorevitalizacija se smatra sigurnom procedurom sa minimalnim rizikom od nuspojava. Period oporavka je kratak, pri čemu crvenilo nakon tretmana prolazi u roku od nekoliko sati, a u nekim slučajevima nije ni prisutno, tako da ovaj tretman ne zahtijeva izostajanje s posla ili drugih dnevnih aktivnosti.

Preporučuje se izbjegavanje šminke i intenzivne fizičke aktivnosti 12 sati nakon tretmana.

Kada se vide rezultati biorevitalizacije?

Rezultati biorevitalizacije mogu biti vidljivi već nakon prvog tretmana, ali za optimalne rezultate preporučuje se serija od 3-4 tretmana u intervalima od jednog mjeseca. Redovni tretmani i pravilna zaštita kože od sunca pomoći će u očuvanju rezultata.

Takođe se preporučuju dva tretmana prije ljetovanja ili izlaganja kože niskim temperaturama, kako bi se koža pripremila i zaštitila od UV zračenja i fotooštećenja.

Kontaktirajte nas!

Ime:
Email:
Poruka:

Poruka je uspješno poslata