Njega kože
10 Min. Read Datum: 12. mart 2024.

5 savjeta koji će Vam pomoći da zablistate ovog ljeta

S dolaskom toplijeg vremena, mijenja se i vlažnost vazduha a samim tim i stanje naše kože. Kako bismo se pobrinuli da naša koža blista cijele godine, važno je prilagoditi rutinu za njegu sezonskim promjenama i potrebama kože. Bilo da se radi o zamjeni bogatijih formula za lakše alternative ili posvećivanje dodatnog vremena ličnoj njezi, ovi jednostavni koraci pomoći će Vam da poboljšate izgled i zdravlje Vaše kože ove sezone.

Zamijenite zimske kreme laganim ljetnim formulama

Tokom zimskih mjeseci, našoj koži je često potrebna okluzivna krema koja štiti barijeru kože od isušivanja i iritacije. Dolaskom proljeća i toplijih, sunčanih dana, često smo više aktivni i više se znojimo, što može učiniti da Vam Vaša zimska krema bude premasna za ovaj period. Dobra zamjena je bilo koja lagana hidratantna krema, koja ujedno štiti Vašu kožu od sunca.

Iako je kremu sa zaštitnim faktorom neophodno nositi cijele godine, čak i u zatvorenom prostoru, s dolaskom proljeća mnogo više se izlažemo suncu, te je potrebno posvetiti više brige zaštiti kože od štetnog sunčevog zračenja.

Dobar proizvod sa SPF-om zaštitiće Vašu kožu od UVA, UVB i infracrvenog zračenja, kao i od plavog svjetla.

Naš prijedlog je Melablock HSP SPF 50, krema koja takođe štiti kožu od termalnog starenja i uticaja slobodnih radikala. Dizajnirana za svakodnevnu njegu kože, ova krema za sunčanje koristi kombinaciju fizičkih, hemijskih i antioksidativnih blokatora za odbranu od 98% UV zračenja i slobodnih radikala kako bi spriječila razvoj ili nastanak sunčevih pjega i bora. Formula je pogodna za sve tipove kože, a izuzetna je za upotrebu nakon hemijskog pilinga ili mikrodermoabrazije.

Ne zaboravite na zaštitu kose!

Svi smo već upoznati sa važnosti nanošenja kreme za sunčanje kako bismo zaštitili kožu od oštećenja, ali ne govori se toliko često o uticaju sunčevog zračenja na našu kosu i tjeme.

Iako se mnogi raduju prirodnim pramenovima, oštećenje od sunca takođe može učiniti kosu suhom i lomljivom i izazvati ispucale vrhove ili stanjivanje kose. Sunce može uticati na svaki tip kose, a do štete dolazi kada UV zraci oštete kutikulu dlake i strukturu kose, uzrokujući navedene simptome koji mogu značajno uticati na zdravlje i izgled Vaše kose.

Postoje preventivne mjere koje možete da poduzmete kako biste spriječili oštećenje prilikom izlaganja suncu. Upotreba proizvoda za kosu sa SPF-om je ključna u očuvanju zdravlja Vaše kose.

Budući da je naša kosa sačinjena od mrtvih ćelija, ona ne reaguje na oštećenje od sunca na isti način kao naša koža, tako da ni sprej za zaštitu kose ne djeluje na isti način kao krema za sunčanje za kožu. Proizvodi za zaštitu kose od sunčevog zračenja fokusiraju se na zaštitu kutikule, stvarajući zaštitnu barijeru na površini kože koja apsorbuje ili reflektuje UV zračenje.

Kako biste dodatno zaštitili kosu i kožu tjemena od oštećenja, možete nositi i šešir ili maramu.

Od umorne do blistave kože uz pomoć hemijskih pilinga

Tokom zime, hladne temperature, oštri vjetrovi i suv vazduh, zajedno sa cjelogodišnjim agresorima, mogu učiniti da koža izgleda umorno i beživotno.

Jedan od najbržih i najefikasnijih načina da naša koža ponovo postane meka i sjajna je hemijski piling.

Hemijski piling je tretman kojim uklanjamo spoljni sloj kože, a otkrivamo glatki, zdraviji sloj ispod, ali on ima mnogo beneficija za zdravlje i izgled naše kože osim eksfolijacije. Osim što ovaj tretman uklanja mrtve i isušene ćelije kože i promoviše rast novog i zdravog tkiva, čime se poboljšava tekstura kože i ujednačava ten, on takođe stimuliše proizvodnju kolagena.

Rezultat je osvježena, podmlađena, čvršća koža s manje bora, pjegica i ožiljaka.

Osvježite Vaš ten tretmanom mezoterapije

Proljeće je vrijeme kada se sve u prirodi budi, oživljava i obnavlja. Tretmani poput mezoterapije Vašoj koži pružaju upravo to!

Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije i poboljšanja strukture kože. Korištenjem različitih sastojaka poput hijaluronske kiseline, niacinamida, folne kiseline, vitamina, ceramida, peptida ili biljnih estrakata, tretman se prilagođava individualnim potrebama. Ovaj koktel pruža duboku hidrataciju kože, poboljšava elastičnost i tonus kože, smanjuje bore i pomaže pri očuvanju vitalnosti.

Rezultati tretmana su vidjljivi odmah – koža je revitalizovana, osvježena i blistava!

Ljetna njega – spas za kožu nakon sunčanja

Nakon izlaganja suncu, potrebni su nam posebno formulisani proizvodi koji će nahraniti i umiriti kožu, te joj pomoći da se oporavi. Kreme sa aktivnim sastojcima poput glicerinske kiseline, biosaharida, uree, ceramida i prirodnih faktora vlaženja, kao što je Skin Tech Vit. E anti-oxydant, pružaju intenzivnu hidrataciju i antioksidativnu zaštitu.

Ova krema je odličan proizvod za njegu kože nakon izlaganja suncu ili opekotina, a takođe štiti kožu od spoljašnjih agresora, pruža osjećaj trenutnog olakšanja i dugotrajne hidratacije.

Kontaktirajte nas!

Ime:
Email:
Poruka:

Poruka je uspješno poslata