Izjava kompanije
10 Min. Read Datum: 6. septembar 2024.

Saopštenje za javnost – RadiaNt dermalni fileri

Da bi bilo koji lijek ili medicinski preparat, za koji postoji višegodišnja klinička studija, bio registrovan u Bosni i Hercegovini mora da prođe stroge procedure Agencije za lijekove BiH, u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima i Zakonom o upravnom postupku.

Medicinsko sredstvo Radiant (Soft, Ultra, Finesse, Derm), koje je trenutno u fokusu javnosti, upisano je u Registar medicinskih sredstava BiH 04.05.2023.

Prilikom registracije svakog lijeka i medicinskog sredstva, pa tako i ovog, uz svu prateću obimnu dokumentaciju dostavljaju se, između ostalog, i neželjena dejstva i nuspojave koje konkretan lijek i medicinsko sredstvo može da ima.

U slučaju medicinskog sredstva Radiant precizno su navedena neželjena dejstva, što je zapravo dokumentacija koja je potrebna ljekarima za procjenu da li može ili ne može da se primijeni na konkretnom pacijentu, imajući u vidu njegovo zdravstveno stanje i eventualno broj prethodnih tretmana. Sve je dostupno i na sajtu Agencije za lijekove BiH.

Važno je da javnost informišemo ili podsjetimo da je upravo to razlog zbog kojeg se naglašava saradnja pacijenata sa ljekarima – lijekovi i medicinska sredstva ne mogu da se uzimaju na svoju ruku, niti je svaki organizam u svakom trenutku spreman za korištenje. Takođe, obavezno je poštovanje strogih mjera opreza nakon korištenja, o čemu se pacijent upozorava.

Naša kompanija, kao društveno odgovorna, bez obzira na to što to nije naša obaveza, konstantno promoviše politiku odgovornosti kad je u pitanju zdravlje stanovništva. Onog trenutka kad distributer lijeka i medicinskog sredstva, u ovom slučaju naša kompanija, dobije Potvrdu o upisu u Registar lijekova – tog trenutka se pojačava odgovornost pacijenata, odnosno ljekara za njegovo korištenje.

Ukoliko postoji sumnja da je u određenom slučaju neželjeno dejstvo ili štetu prouzrokovao sam lijek ili medicinsko sredstvo ljekar je obavezan da o tome obavijesti odgovorno lice koje prometuje lijekom, odnosno sredstvom. Do danas nismo zaprimili niti jednu obavijest.

Razumijemo želju za javnom promocijom, ali svaki drugačiji put i selektivno i oprečno objavljivanje informacija je kleveta. Takođe, za sobom povlači i krivičnu odgovornost lažnog širenja panike i narušavanja javnog reda i mira.

S poštovanjem,

Sandra Špirić

osnivačica San Tech Medik d.o.o.

Kontaktirajte nas!

Ime: