Njega kože
9 Min. Read Datum: 13. maj 2024.

Trendovi ljepote ljeta 2024: Fokus na Hidrataciji

S rastom popularnosti trendova poput „staklene kože” i „clean girl” estetike, ovog ljeta nastavljamo da volimo proizvode koji ne maskiraju prirodnu ljepotu, već ističu jedinstvene osobine i crte svakog lica.  

Prirodna i lagana šminka za vrele dane

Ako se i Vama desilo da nakon 45 minuta šminkanja osjetite kako Vam se puder topi sa lica istog trenutka kada izađete napolje, razumjećete zašto se sve više žena i djevojaka odlučuju za korigovanje nepravilnosti na koži, umjesto za prekrivanje istih. 

Ovog ljeta, dajte Vašoj koži priliku da se odmori od teških pudera, korektora i drugih kozmetičkih proizvoda koji često mogu biti komedogeni i dugoročno naškoditi izgledu a i zdravlju Vaše kože.  

Minimalistički pristup njezi kože

Minimalistička rutina njege kože fokusira se na korištenje nekoliko ključnih, visokokvalitetnih proizvoda koji su učinkoviti i prilagođeni potrebama baš Vašeg tipa kože. Sa samo nekoliko proizvoda, vaša dnevna rutina njege kože postaje brža i efikasnija, a njena jednostavnost omogućava i dosljednost, koja je ključna za postizanje vidljivih rezultata.  

Iako je ponekad zabavno eksperimentisati i isprobavati nove skincare proizvode, ukoliko se držite osnovne, klasične njege, lakše ćete izbjeći sastojke koji potencijalno iritiraju kožu, posebno ako je Vaša koža osjetljiva. 

Na društvenim mrežama dugo su trendovale skincare rutine od 12 koraka, ali očekujemo da će se kozmetičke torbice znatno smanjiti ovog ljeta kako se sve više potrošača vraća na minimalističku njegu kože i osnovne proizvode.  

Temelj svake rutine je efikasan, ali blag čistač. Skin Tech-ov Cleanser idealan je za svakodnevnu upotrebu a odgovara čak i osjetljivoj koži. Nakon čišćenja, važno je da kožu nahranimo kvalitetnom hidratantnom kremom. 

Zaštita od sunca neophodna je za prevenciju prijevremenih znakova starenja, a ako želite saznati kako Vašu kožu možete zaštititi od štetnog zračenja kao i pregrijavanja za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci, pročitajte više ovdje. 

Tehnološki napredak u ljepoti

Tehnološki napredak sada oblikuje gotovo svaki aspekt naših života, a područje ljepote i estetike nije iznimka. Napredak u dermatološkim tretmanima omogućuje mnogima da postignu zdraviji i ljepši izgled kože bez potrebe za svakodnevnim korištenjem šminke. 

Tretmani poput mikrodermoabrazije, hemijskih pilinga, mezoterapije ili PRP-ja mogu značajno da doprinesu zdravlju Vaše kože, čineći je hidriranom, elastičnom i blistavom u svakom trenutku dana. 

Medicinsko-estetski tretmani nude rješenja za širok spektar indikacija, od tamnih podočnjaka i ožiljaka od akni, do sitnih linija i bora. Kvalifikovan ljekar može dizajnirati personalizovani plan tretmana koji će zadovoljiti baš Vaše individualne potrebe i ciljeve.  

Hidratacija iznutra i spolja

Dovoljan unos tekućine pomaže u održavanju zdravlja kože, što je naročito važno ljeti kada je koža izložena dehidracijskim faktorima poput visokih temperatura i intenzivnog sunca.

Kako bi naša koža ostala hidrirana i zdrava u toku vrelih ljetnih mjeseci, neophodno je da je uz upotrebu hidratantnih losiona i krema sa zaštitnim faktorom, obratimo pažnju i na hidrataciju iznutra.

Optimalna hidratacija pomaže koži da ostane elastična i meka. Suha koža lako puca i postaje gruba, što može dovesti do iritacija i osjetljivosti.

Voda igra ključnu ulogu u uklanjanju toksina iz tijela, uključujući i kožu. Adekvatan unos vode pomaže u čišćenju kože od unutrašnjih nečistoća i može doprinijeti smanjenju problema poput akni i upala.

Alkoholna i kofeinska pića mogu povećati dehidraciju. Pokušajte zamijeniti jutarnju kafu biljnim čajem, a umjesto večernjeg koktela počastite se voćnom salatom ili svježim sokom. Voće i povrće poput lubenice, krastavaca, narandži i jagoda imaju visok udio vode te Vam mogu pomoći u održavanju optimalne hidratacije.

Kontaktirajte nas!

Ime:
Email:
Poruka:

Poruka je uspješno poslata